Iokai Shiatsu

Wat is Iokai Shiatsu?

Binnen de alternatieve geneeswijzen begint Iokai Shiatsu, of Shiatsu-massage, een vaste plek te krijgen. Over wat Shiatsu-massage inhoudt bestaat echter vaak verwarring. Daarom volgt hier een korte uitleg over wat shiatsu massage is en hoe het werkt.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie afkomstig uit Japan. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van aanraking om de pijn te verlichten en het lichaam te ontspannen. Het schept een groter zelfbewustzijn en versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algemene gezondheid vooruitgaat. Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’, omdat er tijdens de behandeling druk met de handen wordt uitgeoefend op de meridianen van het lichaam.

Meridianen en Iokai Shiatsu

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Ki (energie of levensadem) doorheen. Ki begint in de longen, om vervolgens via andere organen te eindigen in de lever, waarna Ki terugkeert in de longen en opnieuw zijn rondgang herhaalt.

Elke meridiaan bezit een eigen energetische kwaliteit. Iedere meridiaan is namelijk verbonden met de functie van de interne organen, en wordt daarom naar het orgaan genoemd: lever-meridiaan, dikke darm-meridiaan, hart-meridiaan, enzovoorts. Ki die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken.

Met behulp van vingers, duimen en handpalmen oefen ik druk uit op de meridianen in het lichaam. Hiermee wordt geblokkeerde Ki opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming van Ki heft klachten op of vermindert deze, en bevordert bovendien in het algemeen de vitaliteit en gezondheid. De hoeveelheid druk wordt tijdens de massage aangepast aan de constitutie en de conditie van de client. Naast meridiaanbehandeling door vingerdruk geeft Shiatsu massage bovendien de mogelijkheid om door strekking, wrijving en mobilisatie van de gewrichten in het lichaam de aldaar aanwezige blokkades op te heffen.

De Shiatsu behandeling kan energietekorten aanvullen en heft energieblokkades op. Er wordt ontspanning gebracht, het herstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken, en de cliënt komt zo terug in eenheid tussen lichaam, emoties, psyche en spiritualiteit. Shiatsu helpt de algehele gezondheid te behouden en moedigt mensen aan om beter te luisteren naar wat hun lichaam hen vertelt, maar soms heeft het wat hulp nodig om de dingen die in de weg raken van het helingsproces op te ruimen. Shiatsu is een van de technieken die kan helpen deze blokkades op te ruimen.

* Alleen de behandeling Iokai Shiatsu valt binnen mijn VIS-lidmaatschap. Vergoedingen van verzekeraars en het klacht- en tuchtrecht geldt dan ook alleen voor Iokai Shiatsu. Alle andere behandelingen vallen buiten mijn VIS-lidmaatschap.

Waartegen helpt Shiatsu?

Shiatsu is een effectieve behandelingsmethode voor onder andere:

  • Nek-, rug- en schouderklachten;
  • Spijsverterings- en stofwisselingsproblemen;
  • Problemen rondom de vrouwelijke cyclus;
  • Hoofdpijn en migraine;
  • Slapeloosheid;
  • Zwangerschapsklachten;
  • Huidproblemen;
  • Concentratieproblemen en vermoeidheid;
  • Burn-out en stress;
  • Kortademigheid.

Shiatsu-massage Schagen en omgeving

In Barsingerhorn, een kleine plaats vlakbij Schagen, behandel ik patiënten met Shiatsu vanuit heel Noord-Holland. De praktijk ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Alkmaar en Den Helder en op 15 minuten rijden vanaf Heerhugowaard en is dus makkelijk te bereiken voor iedereen uit de regio. Doordat de praktijk gelegen is in een landelijke omgeving kunt u optimaal ontspannen tijdens de Shiatsu-massage. U kunt de praktijk natuurlijk ook eerst bekijken, gebruik hiervoor onderstaande knop.

Ontdek wat mijn behandelingen voor u kunnen betekenen

Het hebben van pijn of een lichamelijk klacht, chronisch of acuut, is erg vervelend. Het beperkt u in het functioneren en kan storend zijn in uw sociale leven of bij het sporten.