Cranio-sacraal therapie

Wat is cranio-sacraal therapie?

Cranio-sacraal therapie bestaat voornamelijk uit subtiele technieken waarbij ontspanning centraal staat. Deze ontspanning is op zowel lichamelijk, mentaal als ook op emotioneel niveau merkbaar. Hoofdzakelijk wordt met de cranio-sacraal behandeling gewerkt tussen het hoofd (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Dit omvat het centraal zenuwstelsel, organen, botten, spieren en bloedvaten. Hierbij wordt gekeken naar de beweeglijkheid van het weefsel. Wanneer deze beweeglijkheid verstoord is geeft dit klachten die zich overal in het lichaam kunnen uiten.

Door middel van deze behandeling wordt de mobiliteit weer hersteld. Hierdoor nemen klachten af, wordt de doorbloeding bevorderd en het vermogen van het lichaam om zich te herstellen gestimuleerd. Niet voor niets heeft deze therapie een gunstige werking bij het behandelen van stress, burn-out, hoofdpijn, slaapproblemen en darmklachten.

Waartegen helpt cranio-sacraal therapie?

De basis van cranio-sacraal therapie is ontspanning, deze therapie is effectief bij de volgende klachten:

  • Slaapproblemen;
  • Onrust;
  • Spanning;
  • Burn-out;
  • Angst;
  • Hoofdpijn;
  • Migraine.

Daarnaast is deze therapie is ook effectief bij pijnklachten aan het bekken, de rug, nek en schouders. Door middel van cranio-sacraal therapie wordt de oorzaak van deze klachten behandeld, zodat uw klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.

* Alleen de behandeling Iokai Shiatsu valt binnen mijn VIS-lidmaatschap. Vergoedingen van verzekeraars en het klacht- en tuchtrecht geldt dan ook alleen voor Iokai Shiatsu. Alle andere behandelingen vallen buiten mijn VIS-lidmaatschap.

Cranio-sacraal therapie Schagen en omgeving

In het landelijk gelegen Barsingerhorn, ongeveer 5 minuten rijden vanaf Schagen behandel ik patiënten vanuit de hele regio met cranio-sacraal therapie. De praktijk ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Alkmaar en Den Helder en op 15 minuten rijden vanaf Heerhugowaard en is dus voor de gehele regio goed te bereiken. De landelijke omgeving draagt bij aan een ultiem gevoel van ontspanning en rust tijdens de behandeling. Wilt u de praktijk eerst bekijken? Neem dan gerust een kijkje via onderstaande knop.

Ontdek wat mijn behandelingen voor u kunnen betekenen

Het hebben van pijn of een lichamelijk klacht, chronisch of acuut, is erg vervelend. Het beperkt u in het functioneren en kan storend zijn in uw sociale leven of bij het sporten.