Viscerale Manipulaties

Wat zijn viscerale manipulaties of bindweefselmassage?

Viscerale manipulaties, of bindweefselmassage, zijn subtiele manuele technieken die het herstel van een normale, gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de inwendige organen (=viscera) ondersteunen. Bij een optimale gezondheid bestaat er tijdens activiteiten een voortdurende beweging en glijden tussen het bindweefsel van de inwendige organen en zijn omgeving. Echter, als een orgaan niet optimaal kan bewegen (ten gevolge van bijv. infecties, ontstekingen, verklevingen, abnormale spanning of verplaatsing) dan zal het andere organen en lichaamsstructuren ongunstig beïnvloeden. Deze disbalans zal in eerste instantie beperkingen en chronische irritatie in de spieren en gewrichten creëren. Op langere termijn kunnen er ook klachten ontstaan van de organen zelf, zoals bijvoorbeeld obstipatie en maagzuur.

Hoe werkt bindweefselmassage of viscerale manipulaties?

Het viscerale systeem is neurologisch en mechanisch sterk verbonden met het gehele bewegingsapparaat. Daarom zit in het gebied waar u de pijn voelt vaak níet de oorzaak van de klachten. Iemand met hartklachten bijvoorbeeld, voelt geen pijn aan zijn hart, maar kan last hebben van een pijnlijke arm. Zo kan bijvoorbeeld een stoornis in het bindweefsel rondom de lever of galblaas tot pijnklachten leiden in de rechterschouder of een frozen shoulder.

Als Visceraal visceraal therapeut richt ik me daarom niet alleen op het gebied waarin een klacht optreedt, maar op het hele lichaam. Naast de orgaansystemen worden ook de wervelkolom, het bekken en de gewrichten (hard frame), zenuwen en bloedvaten die de inwendige organen omgeven onderzocht en behandeld.

Barral instituut Nederland

* Alleen de behandeling Iokai Shiatsu valt binnen mijn VIS-lidmaatschap. Vergoedingen van verzekeraars en het klacht- en tuchtrecht geldt dan ook alleen voor Iokai Shiatsu. Alle andere behandelingen vallen buiten mijn VIS-lidmaatschap.

Bindweefselmassage Schagen en omgeving

Voor bindweefselmassage of viscerale manipulaties in de omgeving van Schagen, vlakbij Heerhugowaard, Alkmaar en Den Helder, bent u van harte welkom in mijn praktijk in Barsingerhorn. In deze landelijke omgeving komt u ultiem tot rust terwijl u wordt behandeld met bindweefselmassage/viscerale manipulaties. Wilt u alvast de praktijk bekijken? Klik dan op onderstaande knop.

Ontdek wat mijn behandelingen voor u kunnen betekenen

Het hebben van pijn of een lichamelijk klacht, chronisch of acuut, is erg vervelend. Het beperkt u in het functioneren en kan storend zijn in uw sociale leven of bij het sporten.