Cranio-Sacraaltherapie

Cranio sacraal therapie: Een subtiele behandelvorm waarbij ontspanning centraal staat

Cranio sacraal therapie bestaat voornamelijk uit subtiele technieken waarbij ontspanning centraal staat. Deze ontspanning is op zowel lichamelijk, mentaal als ook op emotioneel niveau merkbaar. Hoofdzakelijk wordt met de cranio sacraal behandeling gewerkt tussen het hoofd (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Dit omvat het centraal zenuwstelsel, organen, botten, spieren en bloedvaten. Hierbij wordt gekeken naar de beweeglijkheid van het weefsel. Wanneer deze beweeglijkheid verstoord is geeft dit klachten die zich overal in het lichaam kunnen uiten.

Middels cranio sacraal therapie wordt de mobiliteit weer hersteld. Hierdoor nemen klachten af, wordt de doorbloeding bevorderd en het vermogen van het lichaam om zich te herstellen gestimuleerd.

Niet voor niets heeft cranio sacraal therapie een gunstige werking bij het behandelen van stress, burn-outhoofdpijn, slaapproblemen en darmklachten.

Cranio sacraal therapie bij stress, burn-out, darmklachten en hoofdpijn

De basis van cranio sacraal therapie is ontspanning. Cranio sacraal therapie is een effectieve behandelmethode bij slaapproblemen, onrust, spanning, burn-out, angst, hoofdpijn en migraine. Deze therapie is ook effectief bij pijnklachten aan het bekken, de rug, nek en schouders. Door middel van cranio sacraal therapie wordt de oorzaak van deze klachten behandeld, zodat uw klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.

Ik vind  persoonlijke aandacht erg belangrijk. Als cranio sacraal therapeut richt ik mij daarom tijdens de gehele behandeling alleen op u.

Upledger Instituut

Ontdek wat mijn behandelingen voor u kunnen betekenen

Het hebben van pijn of een lichamelijk klacht, chronisch of acuut, is erg vervelend. Het beperkt u in het functioneren en kan storend zijn in uw sociale leven of bij het sporten.